Dečija i preventivna stomatologija

Iako briga o zdravlju zuba Vaših mališana počinje još u trudnoći, trebalo bi da znate nekoliko važnih činjenica. Idealno vreme za prvu posetu stomatologu je neposredno nakon nicanja prvog mlečnog zuba. Preporučujemo da dovedete dete prvi put kod stomatologa kada nema nikakve simptome, kako bi se upoznalo sa lekarima i ambijentom stomatološke ordinacije. Nakon nekoliko poseta, koje podrazumevaju privikavanje i druženje sa novom osobom u njihovom životu, stomatologom,  gradi se jača veza, prijateljski odnos i meÄ‘usobno poverenje. Svaki sledeći dolazak ili intervencija proći će spokojno i po dete i po roditelja. Primetićete potpuno odsustvo straha kod Vašeg mališana.

Za uspeh je takoÄ‘e potrebna Vaša saradnja. Stomatolog će Vas uputiti i dati savete kako da dete pripremite, kako bi svaki naredni dolazak za njega bio pravo uživanje. 

Redovne kontrole su od izuzetnog značaja. Prevencija i rana djagnostika karijesa, kao i rano otkrivanje eventualne nepravilnosti zuba i zagrižaja daće najbolje rezultate. 
Svako dete proći će obuku o pravilnom održavanju oralne higijene, kao i o tome koliko puta i na koji način bi trebalo prati zube.

Dobićete sve informacije i savete vezane za zdravlje zuba Vašeg deteta: kako ishrana utiče na zdravlje zuba, kada da očekujete njihovu smenu, koje je idealno vreme za sprovoÄ‘nje ordinacijskih preventivnih mera (fluorizacija zuba, zalivanje fisura), da li je i kada potrebno sprovesti ortodontski tretman...

Dugogodišnje iskustvo stručnog tima CDEI u radu sa decom omogućiće da se osećate sigurno dok je Vaš mališan u stomatološkoj stolici. 

Svako dete će nakon prve posete CDEI dobiti diplomu i medalju za hrabrost!

Zakažite stomatološki pregled Vašeg deteta