Karijes zuba - najsavremenija dijagnostika

Najsavremeniji način za otkrivanje karijesa zuba.

Najsavremeniji način za otkrivanje karijesa zuba.

Potpuno nova perspektiva u dijagnostikovanju karijesa sada je dostupna u Centru za Dentalnu Estetiku i Implantologiju. Sofisticirana kamera koristi specijalno dizajniran izvor svetlosti za detekciju karijesa u zubnoj strukturi. Svetlost obasjava zub kroz čitavu dubinu zubnog tkiva i na taj način mogu se videti i najmanje promene u na zubu koje se prilikom standardnog stomatološkog pregleda ne mogu uočiti. Osim otkrivanja postojanja karijesa, može se utvrditi i koji deo zubne strukture je karijes zahvatio. Ono što je najvažnije je da nema zračenja. Rendgenski zraci prilikom dijagnostike karijesa sada su prošlost, što je naročito važno u dijagnostici karijesa kod dece. Pregled se vrši za nekoliko minuta, na velikom uveličanju monitora pacijent može pratiti proceduru i biti detaljno upoznat sa stanjem svojih zuba. Svaki pacijent ima svoj nalog u programu u kome postoji mogućnost čuvanja fotografija zuba snimljenih kamerom i na taj način omogućeno je periodično praćenje odgovarajućih zuba. 

Najbolja i najbezbednija procedura za decu i trudnice

Najbolja i najbezbednija procedura za decu i trudnice

Kamera za dijagnostiku karijesa koristi svetlo i potpuno je bezbedna metoda za rano otkrivanje karijesa kod dece i trudnica. Redovna kontrola zuba ovakvom vrstom kamere omogućava nam potpunu kontrolu zdravlja zuba.

Dijagnostika skrivenih karijesa bez Å¡tetnih rendgen zraka

Dijagnostika skrivenih karijesa bez Å¡tetnih rendgen zraka

U Centru za Dentalnu Estetiku i Implantologiju dostupna kamera za dijagnostiku karijesa koja koristi izvor svetlosti za otkrivanje karijesa i potpuno je neinvazivna metoda. Prikaz slike koju vidimo je sa velikim uveličanjem i slična je onoj koju daje digitalni rendgen film, s tim što kamerom vidimo i najmanje promene na zubima koje se na standardnim rendgen snimcima ne mogu uočiti. 

Kamera je povezana sa monitorom ispred Vas, na kome se direktno prikazuje slika stanja u ustima na velikom uveličanju i omogućava Vam da detaljno budete upoznati sa stanjem Vaših zuba.