Keramičke fasete

Keramičke fasete su minimalno invazivni oblik estetskog poboljšanja izgleda zuba.

Keramičnke fasete nazivaju se još i keramički viniri. Fasete, odnosno viniri su prvo sredstvo za trajnu promenu izgleda osmeha jer se postavljaju direktno na zub menjajući mu oblik i boju. Keramičke fasete se mogu visoko precizno izraditi tako da nadoknade samo jedan deo zuba (npr. polomljen ugao) ili da netipičnu formu nekog zuba vizuelno prevedu u tipičnu. Uvek izuzetno izgledaju!

Keramičke fasete mogu biti tanke i do 0.3 mm i cementiraju se na spoljnu površinu minimalno brušenog ili uopšte nebrušenog zuba.

Mana je da se ne mogu uvek postaviti. NajčešÄ‡i limitirajući faktori su značajno destruisani zubi ili pacijenti sa odreÄ‘enim lošim navikama, škrgutanje zubima ili kod zuba koji već imaju neku drugu nadoknadu.

CDEI izraÄ‘uje vinire isključivo u zubotehničkim laboratorijama. Smatramo da je veština kojom se u delu milimetra igrom svetlosti i keramičkog materijala osmehu daje potpuno novi izgled svojstvena samo ljudima koji su profesionalni život posvetili zubnoj tehnici i keramici. 

U nekim slučajevima kada je želja za individualizacijom manja izraÄ‘ujemo vinire CAD/CAM tehnologijom u kraćem roku. U oba slučaja izraÄ‘ujemo vinire od IPS e.max materijala.