Fasete, Borislav: Fasete

Borislav je želeo da svom osmehu doda ozbiljnost, koja često nedostaje kada osobe imaju dijasteme (razmake) izmedju zuba. S obzirom na to da se bavi odgovornom profesijom koja je upućena na intenzivnu direktnu komunikaciju, bilo mu je stalo da ta promena bude suptilna, takoreći nevidljiva za osobe koje ga poznaju. Direktan zahtev je bio najprirodniji mogući izgled zuba sa odreÄ‘enim elementima karakterizacije svojstvene životnom dobu. Borislav je prošao kroz odgovarajuće analize, foto i video protokol, Digital smile design, probu budućeg osmeha bez dijastema i mogao da aktivno učestvuje u njegovom kreiranju. 

Budući izgled zuba odobren je sa njegove strane pre bilo kakvog tretmana. na potpuno zdrave zube kao podlogu, cela intervencija obavljena je uz minimalno brušenje samo jednog zuba koji je bio blago rotiran.

Šest tankih faseta izraÄ‘eno je od litijum disilikatne prozirne Emax keramike i cementirano visokoestetskim cementima koji su dozvolili da se prirodna boja zuba prozire kroz fasete i da im potrebnu dubinu i ,,živost”.  Keramičke nadoknade savršeno su se uklopile u okolna meka, gingivalna tkiva.

 

Saznajte više: Estetska stomatologija Protetika Minimalno invazivna stomatologija Digital Smile Design

drugi primer