Fasete, Krunice, Frenk: fasete

Vedrog duha i uvek nasmejan, Frenk dolazi u CDEI sa željom da njegov pozitivan karakter upotpuni savršenim osmehom. Ono što je njemu smetalo i što se na prvi pogled svakako primećuje je boja i istrošenost prednjih zuba.

MeÄ‘utim, nakon kliničkog pregleda i analize pomoćnih dijagnostičkih metoda ustanovljeno je da osim estetskih nedostataka postoje i funkcionalne nepravilnosti u vezi sa njegovim zagrižajem. Istrošenost zubne supstance koja postoji na svim zubima obe vilice dovela je do promene u visini zagrižaja. Snižena visina zagrižaja, ukoliko se na vreme ne sanira, može dovesti do promena u meÄ‘uviličnom zglobu, dok se u estetskom smislu odražava na pojavu novih bora koje lice čine starijim.

 

 

Plan terapije je podrazumevao produženje kliničkih kruna, korigovanje njegovih narušenih meÄ‘uviličnih odnosa izradom privremenih kruna, a potom i definitivnih bezmetalnih keramičkih nadoknada na svim zubima u gornjoj i donjoj vilici.

Frenk je aktivno učestvovao u dizajnu svog osmeha. Dinamičan oblik i boja zuba savršeno su se uklopili uz njegovu energičnu ličnost. 

Saznajte više: Estetska stomatologija Protetika Parodontalna i oralna hirurgija

drugi primer