Implanti, krunice Verica: Implanti, krunice

Verica nam dolazi iz Australije sa željom da kroz rehabilitaciju i sanaciju zubnog niza vrati kvalitetnu funkciju žvakanja i govora i dobije atraktivan prirodan osmeh koji bi joj povratio izgubljenu sigurnost u socijalnoj komunikaciji. Neadekvatni mostovi koji je godinama ranije trebalo da budu sanirani dodanto su usložnjavali problem.

Kliničkim pregledom i potrebnim analizama ustanovljeno je da su, nažalost, svi preostali zubi za ekstrakciju. U dogovoru sa pacijentkinjom implantirali smo 16 Bredent Blue Sky implanata, po osam implantata u svakoj vilici. 

 

 

S obzirom na to da će nam biti ponovo dostupna tek za godinu dana, odlučili smo da je estetski i funkionalno zbrinemo privremenim mostom u gornjem zubnom nizu, a da donji definitivni izradimo za vreme njene posete Beogradu.

Definitivni rad u gornjoj vilici završen je nakon perioda oseointegracije. IzraÄ‘en je most na cirkonskoj keramici koji je pričvršÄ‡en specifičnim šrafovima radi efikasnijih periodičnih kontrola. Želja da zadrži svoj ,,zaštitni znak”- razmak izmeÄ‘u prednjih sekutića sa uspehom je ispunjen, a Vericin zadovoljan osmeh svedoči o njenom doživljaju ishoda tretmana.

Saznajte više: Implantologija Protetika

drugi primer