Implanti, NobelProcera, Anastasia: Implanti, NobelProcera

Anastazija je gospoÄ‘a u zrelim godinama koja se našoj praksi obratila sa željom da kroz stomatološki tretman povrati funkciju žvakanja i estetiku osmeha. Kliničkim pregledom i izradom dijagnostičkih rtg i CBCT snimaka ustanovljeno je da su svi preostali zubi indikovani za vaÄ‘enje. Anastazija nije želela da nosi proteze svesna ograničenja takvog rešenja, već je tražila tretman koji će joj pružiti maksimalni konfor u budućnosti. Isplanirana je ugradnja 14 implantata kompanije Nobel Biocare (osam Nobel Active u gornjoj i šest Nobel Replace implantata u donjoj vilici). Implanti su postavljeni neposredno nakon ekstrakcije preostalih zuba. 

Zbog specifične forme implantata bili smo u mogućnosti da Anastaziji izradimo privremene mostove od kompozitnog materijala. Privremeni mostovi omogući će joj da se vrati svakodnevnim obavezama odmah nakon implantacije i pružiće joj funkcionalni i estetski konfor za vreme perioda zarastanja i sve do momenta dobijanja definitivnih nadoknada.

Radi vrhunske preciznosti i potrebe da se protetski rad za implante fiksira šrafljenjem izradili smo, CAD/CAM metodom Procera sistemom, jezgro mosta od cirkona u evropskom Nobel Procera centru u  Švedskoj. Estetski deo i oblaganje keramikom dovršeno je od strane našeg partnera, zubnog tehničara u Beogradu. Radi postizanja izuzetne estetike i dimenzije zuba odreÄ‘eni deo mosta prekriven je roze keramikom. Oba mosta za implantate su fiksirana šrafljenjem, a četiri fasete omogućile su da se pokriju pristupni otvori za šraf implantata.

Ovaj rad spada po kvalitetu plana, upotrebljenih implantata, protokola tretmana, faza izrade i svaršenstva u finalizaciji u sam vrh dostignuća implantologije u svetu. Nažalost, on cenom upotrebljenih elemenata i inostranom izradom nije dostupan široj populaciji, te se u CDEI izvodi samo na specijalni zahtev. Ponosni smo što smo takav rad izradili na zadovoljstvo naše pacijentkinje. 

Saznajte više: Implantologija Protetika NobelProcera

drugi primer